LINAMAR TERVEZŐ ÉS GYÁRTÓ KÖZPONT

A legnagyobb autóipari cégeket a legmagasabb technológiai színvonalon kiszolgáló Linamar Precision Part Manufacturing részeként, szinte önálló szervezeti egységként működik a Linamar Tervező és Gyártó Központ, amely komplex szolgáltatást nyújt. A belső ellátással és külső megrendelésekkel egyaránt foglalkozó részleg a tervezéstől, a gyártáson és beüzemelésen keresztül, az utólagos karbantartásig minden folyamatot lefed. A célgépek, manipulátorok, robotcellák tervezését; robot- és PLC-programozást; komplett gyártósorok automatizálását; a forgácsoló, fröccsöntő szerszámok, munkadarab-befogó és hegesztő készülékek, egyedi alkatrészek tervezését és gyártását; mindemellett a szerszámtervezést, a keményfém forgácsoló szerszámok élezését, bevonatolását; illetve az ezekhez kapcsolódó karbantartást és szervizszolgáltatásokat.

 

SZÉLES LÁTÓKÖRŰ CSAPAT ÉS ÁLLANDÓ FEJLŐDÉS

A három pillérre épülő központ egyik legnagyobb előnye, hogy hosszú távú együttműködésben gondolkodik, és teljes körű szolgáltatást nyújt, amely felöleli a tervezést, a kivitelezést, a beüzemelést és a karbantartást. Vállalunk mechanikus-, hidraulikus és pneumatikus munkadarab megfogó- és tesztelőkészülék gyártást, szerszámkészítést, vázszerkezet-tervezést és építést, valamint teljes körű automatizálást. A minőségi és kiszámítható működés alapja az ellenőrzési pontokkal megtámogatott folyamatszabályozás, garanciája a stabil tőkével és tudásbázissal rendelkező anyavállalat, valamint a széles látókörű csapat és az állandó fejlődés.

ODAFIGYELÜNK A RÉSZLETEKRE

A Tervező és Gyártó Központ tevékenységére a magas szintű vevőközpontúság jellemző. Egy-egy megkeresés esetén igyekszünk a lehető legtöbbet megtudni ügyfelünk elvárásairól. A helyszíni megbeszélést egy gyors koncepciókialakítás követi, majd a megbízóval történő egyeztetés és az elvárások tisztázása után elküldjük ajánlatunkat. Megrendelés esetén ütemtervet állítunk fel, a tervezésre, gyártásra és a beüzemelésre. A tervek csak vevői jóváhagyás után kerülnek gyártásba, a beüzemelés pedig addig tart, amíg a berendezés a specifikációknak megfelelően nem működik. A berendezés leszállításával egy időben vevőink megkapják a teljes tervdokumentációt, a kezelési és karbantartási utastást, ami mellé 1 éves teljes körű garanciát biztosítunk.

KÉSZÜLÉKTERVEZÉS – TECHNOLÓGIAI ALAPOKON

A különféle gyártási technológiák fejlődésével a hozzájuk tartozó berendezések, munkaeszközök és a készülékek is folyamatosan változtak. Az új gyártási módszerek a cserélhetőség elvének széleskörű alkalmazását és a technológiához igazodó munkaeszközök használatát tették szükségessé. A készülék-tervezési munka nagy részét az egyedi gyártású termékek adják: hidraulikus és mechanikus megfogó berendezések vagy hegesztőkészülékek, amelyek helyben kerülnek gyártásra. A saját gyártóbázis amellett, hogy időt takarít meg vevőinknek, anyagi előnyökkel is jár, hiszen a legnagyobb beszállítókkal fenntartott kapcsolatunk révén, a legkedvezőbb árajánlatot tudjuk biztosítani megrendelőink számára.

 

AUTOMATIZÁLÁS - PONTOSSÁGRA ÉPÍTVE

Az automatizálási csoport feladatai közé tartozik a különböző mérési eszközök megalkotása és legyártása, melynek keretében a tesztelési lehetőségek széles skáláját tudjuk nyújtani több iparág számára. Ezek nem kimondottan numerikus mérési adatok kinyeréséről szólnak, sokkal inkább a technológiák szempontjából lehet vizsgálatokat végezni az adott készülékek segítségével. A minőségügyi tesztek arra szolgálnak, hogy az operációs folyamatok végén ellenőrizhessük, hogy a legyártott darabok megfelelnek-e az adott célnak, vagy selejtként kerüljenek-e azonosításra. Gyártunk vákuumos vagy túlnyomásos rendszerben működő levegőtesztereket, vizuális visszacsatolásra alkalmas vizes tesztereket, valamint érdesség- és ütésmérési lehetőségeket is kínálunk ügyfeleink számára. Ezen kívül képdiagnosztikai rendszerek kiépítésével is foglalkozunk. Ilyen például a testeken belül végzett endoszkópos vizsgálat, melynek során olyan részletekre kapunk betekintést, amelyekhez másképp nem tudnánk hozzáférni.

 

 

FORGÁCSOLÓSZERSZÁM TERVEZÉS – GYÁRTÁS ÉS ÉLEZÉS

A tökéletes végeredményhez megfelelő szerszámokra van szükség, és ezt szerszámkészítő üzemünk garantálja nemcsak a helyben folyó gyártás, de külső megrendelőink számára is. A szerszámtervezés első lépése a műszaki rajzok és 3D-s modellek elkészítése, amely alapján – a vevői jóváhagyást követően – elkezdődhet a gyártás, melynek utolsó lépése a 100%-os vizuális ellenőrzés. Emellett vállaljuk a kopott szerszámok újraélezését és bevonatoltatását is, hogy a felújított szerszámok ismét visszatérhessenek a gyártási folyamatba. Keményfém szerszámok újraélezése és bevonatolása esetén két hét, új, bevonatolt szerszám gyártásánál három hét az átfutási idő.
A gyártás a 3D CAM által megtámogatott szerszámköszörűgépeken történik, amelyek robotizált automata működésre is képesek, így csak a kész darabok igényelnek emberi ellenőrzést. A négy darab Saacke típusú CNC gép legnagyobb előnye, hogy jól tartja a méretet, így ritkán van szükség korrekcióra. Mivel korongcserélő tárhellyel rendelkezik, leállás nélkül képes dolgozni, ami nagyobb hatékonyságot eredményez a napi munkában. Speciális geometria esetén egy korongszabályozó gép gondoskodik a megfelelő alakról és rádiuszról, amellyel az elhasználódott korongokat is újra tudjuk szabályozni. Élezési tartományunk a leggyakrabban használt méreteket fedi le Ø3-tól Ø32-ig.

 


LINAMAR HUNGARY Zrt. Tervező és Gyártó Központ

Cím: 5600 Békéscsaba, Szarvasi út 86-88.

Kontakt személy: Kardos Dániel - Sales Engineer

Tel.: +36 20 438-9174

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Központi e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Általános Szerződési Feltételek